Chiftele la cuptor

de babi5 in Curcan, 12 Ian 2014 | 66057 vizualizari

 

Am descoperit ca aceasta varianta de chiftele este mult mai sanatoasa decat chiftelele prajite in ulei. Le-am facut din nou, de asta data am folosit pieptul de curcan fiindca mege bine si la dieta

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan
  • 1 kg cartofi
  • 250 gr ceapa
  • 3 oua
  • patrunjel verde
  • usturoi 5-6 catei
  • 100 gr faina
  • piper
  • boia
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele la cuptor:

Carnea se spala se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici, apoi se macina totul impreuna cu usturoiul. Cartofii se curata, se spala si se rad prin razatoarea mica, patrunjelul se toaca. Se adauga piperul, boiaua si sarea, ouale si se amesteca totul bine pana se obtine o pasta omogena. Incepem sa modelam chiftelele cu ajutorul fainii si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Picuram ulei pe fiecare chiftea, apoi introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 200 grade. Lasam cca 35 minute. Intre timp le intoarcem pe ambele parti sa se rumeneasca frumos.

Se servesc pe platou alaturi de garnitura dorita. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sunt bune si calde si reci

2

Putem modela din aceiasi compozitie si chiftelute mici pentru aperitiv

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alilianaa 1

12.01.2014, 20:46

delicioase@

mena29 1

12.01.2014, 23:58

Excelente,Mala!

babi5 1

13.01.2014, 08:39

multumesc florile dalbe ,multumesc mena29

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kefta de curcan